Obecnie najbardziej funkcjonalny jest poliwęglan komórkowy - długowieczny, trwały materiał, charakteryzujący się wysoką oszczędnością ciepła.
Szkło się tłucze, taśma się rwie... Natomiast poliwęglan komórkowy służy przez długie lata i zapewnia roślinom optymalny mikroklimat.
Dzięki postępom nauki udało się zaproponować jeszcze bardziej korzystne rozwiązanie. Właściwości poliwęglanu ACTUAL! Bio mogą zaskoczyć nawet tych sadowników, którzy już od wielu lat wykorzystują poliwęglan.
Do 160% większy urodzaj? Do 66% więcej witamin? To możliwe!
ACTUAL!Bio łączy w sobie wszystkie najlepsze cechy poliwęglanu komórkowego i dysponuje efektem aktywacji światła. Dzięki temu:
Właściciele kompleksów szklarniowych inwestują często w dodatkowe oświetlenie - stosują czerwone oświetlenie LED. Dla wielu sadowników zakup i instalacja dodatkowego oświetlenia w szklarni to sprawa kosztowna i kłopotliwa. To właśnie z myślą o ich potrzebach opracowaliśmy ACTUAL!Bio. Klienci zwracają uwagę na niezawodność i długowieczność zastosowania poliwęglanu w szklarniach.
Pierwszy etap badań w szklarni pokrytej ACTUAL! Bio wykazał: wzrost masy roślin do 160%, wzrost zawartości witaminy C - do 15%, wzrost zawartości prowitaminy A - do 66%.
Drugi etap badań wykazał: wzrost masy pomidora - do 33%, wzrost zawartości prowitaminy A w papryce - do 73%, wzrost zawartości witaminy C w ogórku - do 26%.
Kapusta pekińska
Obydwie kapusty pekińskie wyhodowano w jednakowych warunkach, ale pod różnymi pokryciami:
1- pod zwykłym poliwęglanem (bez warstwy Bio),
2- pod ACTUAL!Bio.
Pomidory
Pomidory wyhodowano w jednakowych warunkach, ale pod różnymi pokryciami:
1- pod zwykłym poliwęglanem (bez warstwy Bio),
2- pod ACTUAL!Bio.
Ogórki
Ogórki wyhodowano w jednakowych warunkach, ale pod różnymi pokryciami:
1- pod zwykłym poliwęglanem (bez warstwy Bio),
2- pod ACTUAL!Bio.